Somborske vesti

U ponedleljak, 17. jula, počinje Somborsko sportsko leto

Manifestacija „Somborsko sportsko leto 2017“ održavaće se na kupalištu „Štrand“, svakodnevno, od 17. do 23. jula 2017. godine u popodnevnim satima – od 17.00 do 20.30 časova.

Cilj manifestacije jeste promocija sporta i zdravih stilova života među decom i mladima, koji će imati priliku da se u „malim školama“ sporta informišu o: fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu, boksu, savate boksu, odbojci i kajaku.

Na edukativnim radionicama za decu i mlade, biće reči o prevenciji bolesti zavisnosti, važnosti održavanja higijene ruku za zdravlje dece, važnosti negovanja zdravih stilova života, ali i opasnostima koji vrebaju mlade u svetu trgovine ljudima.

Manifestaciju je sa 150.000,00 dinara podržala lokalna samouprava, a saradnici u realizaciji su Sportski savez grada Sombora, Crveni krst i Sportski centar „Soko“.

Manifestaciju podržavaju i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu; „Sport za sve Vojvodine“ i Savez za fitnes i rekreaciju Srbije.

Ova prva somborska letnja sportska manifestacija počeće svečanim otvaranjem, u ponedeljak 17. jula, u 16.00 časova na kupalištu „Štrand“, uz prisustvo zamenika gradonačelnice Antonija Ratkovića, Antonije Nađ Kosanović, članice Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine, kao i predstavnika suorganizatora.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top