Somborske vesti

Sporazum o saradnji grada i Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga

 

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji grada Sombora i Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga, potpisali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i vršilac dužnosti direktora RPK Zapadnobačkog upravnog okruga Zoran Bulatović.

Potpisivanjem Sporazuma, prema rečima gradonačelnice, doprineće se povećanju i poboljšanju privredno-ekonomskog ambijenta u gradu Somboru.

„Sporazum ima za cilj da se sa privrednom komorom na odgovarajući način uspostavi bolja saradnja, bolja razmena informacija, da se na zajednički, konstruktivan način pristupa pre svega privredi i privrednim problemima i pitanjima ekonomskog i privrednog razvoja. Ključno za zaključenje ovog Sporazuma jeste uspostavljanje kancelarije za razvoj preduzetništva i šalter za privrednike u okviru Gradske uprave. Šalter za preduzetnike omogućiće ne samo bolju informisanost i komunikaciju, nego i odgovarajuću podršku kako preduzetnicima, tako i privredi uopšte, a zahvaljujući potencijalima grada Sombora i RPK koja deluje na našoj teritoriji“, kazala je gradonačelnica.

Zoran Bulatović je istakao da je lepa saradnja između lokalne samouprave i komore dovela do potpisivanja sporazuma.

„Naišli smo na razumevanje gradonačelnice koja je uvažila inicijativu Privredne komore Srbije – RPK Zapadnobačkog upravnog okruga da se potpisivanjem sporazuma doprinese stvaranju boljeg ambijenta, boljoj informisanosti privrede o svim mogućim benefitima. Šalter za preduzetnike olakšaće rad preduzetnika u kontekstu otvaranja firmi, upoznavanja sa zakonskim normama i benefitima, poreskim olakšicama i u drugim situacijama. Ovaj sporazum predstavlja verifikaciju prethodne dobre saradnje i osnovu za još bolju buduću saradnju“, istakao je Bulatović.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top