Somborske vesti

U nedelju, 25. juna, završno takmičenje u okviru manifestacije „"Sbija u ritmu Evrope“

U nedelju, 25. juna 2017. godine, Sombor će biti domaćin više od 2000 dece iz 20 gradova Srbije, koja će se takmičiti u okviru manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“. Sombor će biti domaćin i predstavnicima ambasada 18 evropskih država i Ambasade Australije, dok će somborski takmičari predstavljati Srbiju.
Ova svojevrsna mladalačka Evrovizija održaće se u Gradskoj hali „Mostonga“ , od 11.00 časova, a takmičenje će direktno prenositi i Prva TV.

Prvi će nastupiti predstavnici Novog Pazara koji predstavljaju Finsku, potom Smederevska Palanka predstavlja Francusku, Mladenovac – Belgiju, Vrbas – Bosnu i Hercegovinu, Temerin – Azerbejdžan, Ćićevac – Makedoniju, Srbobran – Nemačku, Vrnjačka Banja – Kipar, Sremska Mitrovica – Austriju, Trstenik – Australiju, a domaćini Somborci – Srbiju.

Potom slede nastupi dece, odnosno mladih iz Bačkog Petrovca koji predstavlja Švedsku, Španiju predstavljaju deca iz Brusa, a Portugal – Subotica.
Nišlije će predstaviti Tursku, Krupanj – Bugarsku, Bač – Dansku, Sokobanja – Grčku, Gornji Milanovac – Norvešku i Ćuprija – Crnu Goru.
Odmah po završetku nastupa, za takmičare će se moći glasati putem sms, tako što će se na broj 1557 poslati poruka: PESMA_ , posle razmaka ukuca se broj pesme.

Ko želi da podrži Anđelu Graovac i Maju Zrnić koje predstavljaju Sombor i Srbiju glasaće putem sms na broj 1557, a u poruci će napisati PESMA_11
Mogućnost da Sombor 2017. godine bude domaćin manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ izborilo je na prošlogodišnjem takmičenju 14-oro učenika somborskih škola: OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Avram Mrazović“, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“, OŠ „Ivo Lola Ribar“, OŠ „Nikola Vukićević“ i OŠ „Petefi Šandor“ u Doroslovu, koji su predstavljali Austriju.

„Srbija u ritmu Evrope“ nastala je 2008. godine sa idejom da se na gradskim trgovima predstavljaju zemlje Evrope, sa ciljem da se podstaknu, prepoznaju, razviju i očuvaju mladi talenti u Srbiji. Istovremeno, manifestacija promoviše interkulturalnost, toleranciju, ravnopravnost polova, poštovanje ljudskih prava, različitost, saradnju i neprestano-doživotno sticanje znanja.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top