×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 461

Somborske vesti

Kocka je bačena 14. juna kada je pod ovim sloganom dvema premijerama Narodnog pozorišta Sombor počeo 25. pozorišni maraton . Mlada rediteljka Sonja Petrović vodila je još mladju glumačku ekipu kroz radost komada Plava ptica, a onda publika uživala u drami "Duet za solistu" u režiji Nataše Radulović, sa Ivanom Jovanović i Srđanom Aleksićem.

Ivana V. Jovanović, glumica Narodnog pozorišta Sombor kaže: "Nama je bilo uzbudljivo i na probama. Imali smo konsultacije sa psihijatrom u vezi multiple skleroze i mislim da je poslastica i duo drama, koja nekako uvek dođe kao poslastica".

Druge večeri, festival je i zvanično otvorio Vasta Velisavljevići predstava "Na Drini Ćuprija" u režiji Kokana Mladenovića u maestralnom izvodjenju ansambla SNP-a iz Novog Sada.

Komad koji je ostavio neizbrisiv trag u pozorišnoj umetnosti, bio je najbolje zagrevanje publike za Demokratiju Zijaha Sokolovića, Ožalošćenu porodicu u izvodjenju Slovenskog gledališča, za Belu kafu NP iz Beograda .

Šabačko pozorište predstavilo se komadom Deža vi, somborci su odigrali Maestra, vidjeni su i komadi Izuj se, Petar Pan. Šta je opbeležilo festival koji ne dodeljuje nagrade već slavi pozorište.

Mihajlo Nestorović, upravnik Narodnog pozorišta Sombor izjavio je " Mislim da će ovaj maraton obeležiti opuštenost. Posle svih ovih dogadjanja vezanih za Sterijino pozorje. Muka mi je ot toga i nemam vremena da se bavim bilo čim drugim osim maratonom i mislim da će ga obeležiti radost i opuštenost".

Večeras će publika videti komad Marija Stjuart u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Beograda, Krležinu predstavu u Agoniji, Cetinjsko kraljevsko pozorište odigraće "Dokle pogled seže", a maraton se završava kabareom.

Da to su bili dani, posle čega , oko dva sata u nedelju ujutro sledi proglašenje glumca i glumice sezone, dodela nagrade Nikola Peca Petrović i cvetni udar koji označava kraj ovogodišnje sezone.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top