Somborske vesti

Grupa migranata je pre tri dana nasrnula na devojku od 17 godina u naselju Šikara u Somboru. Srećom samo verbalni delikt bio je pokretač građanskog protesta, koji je održan i prekjuče i juče, a kako građani najavljuju, nastaviće se sve dok nadležni ne preduzmu mere za veću bezbednost onih, koji žive u tom delu predgrađa. ...
"Novopridošle izbeglice, znači porodice, da naglasim - porodice, niko nije imao problem sa njima, ali ovi novi koji su došli iz Pakistana, samci, oni prave probleme na terenu, na ulicama, u prodavnicama", objašnjava Biljana Mihaljev.

"Inače je Šikara izletište, tamo postoje igrališta, sprave za decu, za golove, ali više tamo dece nema, iz prostog razloga što su oni zapostavljeni, znači ceo teren, celo igralište, vrše nužde, bacaju smeće, deca ih se boje, znači morali smo da se pomeramo, bukvalo bežimo pred njima, što nije normalno", ističe Dejan Beretić.

Građani se žale na to da novonaseljeni migranti noći provode pred kućama, ispod prozora, galame i ostavljaju smeće za sobom.

"Verujte, ja sam bio primoran da zovem policiju četiri ili pet puta do sada. Ja imam četvoro dece. Moja deca definitivno nisu sigurna u ovom naselju", žali se Predrag Ivanković.

"Lično kod mene su već dva puta ušli, znači bez dozvole, da piju vodu na česmi... ladno uđe unutra, ne pita nikoga. Ostavljaju smeće, uništavaju zelenu površinu, bezobrazni su", ističe Jelena Mišković.

Pre nedelju dana gradskim vlastima je predata peticija sa 270 potpisa kojom građani zahtevaju da im se obezbedi sigurnost.

Kako smo čuli, na prvom protestu su nadležni iz policijske uprave u Somboru obećali okupljenima da će se migrantima ograničiti sloboda kretanja, pogotovo uveče i noću.

Trenutno u Prihvatnom centru u Somboru u Šikari boravi približno 400 migranata.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top