Vojvodina/Srbija

Otkaz zbog podrške protestima

Predsednik sindikata "Sloga" u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a stvarni razlog je njegovo sindikalno suprotstavljanje direktoru i pozivanje radnika da podrћe proteste mladih širom Srbije, saopštio je Udruženi sindikat "Sloga".

"Sloga" će zbog toga 11. aprila u 18 časova podržati protest organizacije "Studentskog fronta" pred Vladom Srbije, na kome će, između ostalog, zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića.

Iz sindikata navode da je rešenje o otkazu pravno ništavno, jer prema aktuelnim zakonima i međunarodnim sindikalnim konvencijama, koje štite predstavnike sindikata, ono nije moguće bez predhodnih konsultacija sa sindikatom, osim u državama sa elementima autokratije i kršenja vladavine zakona i prava.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su zbog toga uputili protestno pismo i zatražili hitan sastanak sa predsednikom Unije poslodavaca Srbije Nebojšom Atanackovićem, jer je to jedina poslodavačka organizacija koja učestvuje u radu Socijalno - ekonomskog saveta Srbije, čiji je Nenezić potpredsednik.

Izvor: Danas

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top