Vojvodina/Srbija

Od početka godine inspektori zatvorili 89 lokala u Vojvodini

Od početka ove godine inspektori su u Vojvodini izrekli privremenu meru zabrane rada za 89 poreskih obveznika, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Osim neizdavanja fiskalnih računa, koje sve češće prijavljuju građani, otkrivene su i nepravilnosti poput neprijavljenih radnika, obavljanja delatnosti bez registracije za to, manjak robe u lokalima od onoga što je predviđeno propisima.

Kako piše "Dnevnik", inspektori su kontrolisali objekte u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Vršcu, Temerinu, Novoj Pazovi i Inđiji.

Pojačane kontrole inspektora nastaviće se i u narednom periodu, a i oni koji su prošli bez kazne, kao i oni koji su bili zatvoreni, mogu se nadati ponovnim posetama inspektora, baš kao i obveznici koji do sada nisu kontrolisani. Osim kafića i butika, poreski inspektri sve češće kontrolišu i lekarske ordinacije. One su takođe obavezne da izdaju fiskalni račun za naplaćene usluge i da prijavljuju radnike.

Na pitanje dokle će biti pojačanih i vanrednih kontrola, u Poreskoj upravi imaju jasan odgovor - tek kada se poveća poreska kultura, odnosno dobrovoljno plaćanje poreza, i potreba za kontrolama će se smanjiti.

Takođe se nadaju i da će nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" pomoći da se poveća i naplata poreza i poreska kultura jer je to u interesu svakog građanina ove države. Osim, naravno, onih koji varaju.

Izvor: Dnevnik

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top