Vojvodina/Srbija

Jeftiniji roming i u Crnoj Gori

Primena međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu, čiji su potpisnici četiri države regiona, počeće sutra i u Crnoj Gori i pored odluke Upravnog suda te zemlje o ukidanju tog sporazuma. 

To je danas agenciji Beta potvrdio direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore Zoran Sekulić.

"Sporazum sutra stupa na snagu i u Crnoj Gori i pored nedavne odluke Upravnog suda o ukidanju međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu", rekao je Sekulić.

Taj sporazum o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine potpisale su prošle godine Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) I Makedonija, jer su prema obrazloženju,  cene rominga u regionu višestruko veće od onih koje su na snazi u EU.Crnogorski operateri, Telekom i Telenor žalili su se Upravnom sudu, smatrajući da sporazum o snižavanju cena rominga obavezujući samo za zemlje EU, koje su se na takvu praksu obavezale odgovarajućom direktivom.

Operateri su žalbom ukazali i na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u  crnogorskoj skupštini.

Upravni sud uvažio je te žalbe, ali je Agencija za telekomunikacije danas donela novu uredbu, usklađenu sa sporazumom, pa odluka tog suda, kako objašnjeno ne odlaže primjenu sporazuma.

Sekulić je naveo da su crnogorski operateri još od ranije snizili cene roming usluga.

Izvor: Beta

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top