Vojvodina/Srbija

Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara - Uskoro uređenje bolnice u Somboru

U Pokrajinskoj vladi su u petak (22. juna 2018. godine) dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinansiranje medicinske i nemedicinske opreme.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, predsednik Igor Mirović istakao je da će realizacijom ovih ugovora biti obezbeđeni najsavremeniji CT aparati i magnetne rezonance i tako podignut standard u dijagnostici.

Podsetivši da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu i nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, Mirović je najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

- Jedan od naših najvažnijih prioriteta je izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Očekujemo da tokom jeseni budu sprovedene odgovarajuće procedure, a krajem ove, ili početkom naredne godine da imamo i ugovor - naveo je Mirović.

On je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.

- Na pola smo puta od onoga što smo postavili kao cilj. Uložili smo do sada 3,7 milijardi dinara, kako bismo obezbedili i podigli standard u ovoj oblasti - rekao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je ovom prilikom da će AP Vojvodina, sa ovim ulaganjima, imati zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata.

Izvor: eKapija

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top