Vojvodina/Srbija

Šta kaže zakon - kada prodavac mora da vam zameni proizvod?

Koliko su kupci u Srbiji nezadovoljni robom koju odnesu kući? Podaci udruženja za zaštitu potrošača pokazuju da su na Svetski dan potrošača, kupci u Srbiji više obavešteni o svojim pravima nego pre, pa se i češće odlučuju na reklamaciju. Naime, broj prijava se u poslednjih pet godina povećao tri puta.

Čak 17.000 puta potrošači su se prošle godine požalili da proizvod koji su pazarili ima neku falinku.

Srpski potrošači se najviše žale na obuću. Zatim na mobilne telefone i belu tehniku. Kupci neretko imaju primedbu i na nameštaj kao i odeću.

Pravila za reklamaciju su jasna. Ukoliko vam se proizvod ne dopada - zavisite od dobre volje trgovca, jer u tom slučaju nije dužan da vam vrati novac. Ipak, ako se roba pokvarila ili oštetila, a da kupac nije kriv, Zakon je na strani potrošača.

"Znači, ukoliko se bilo šta dogodi u roku od dve godine vas štiti Zakon o zaštiti potrošača i vi imate pravo da ostvarite tu reklamaciju. Naravno, ukoliko vama proizvođač daje i duži rok, ukoliko je taj rok pet godina ili četiri godine vi imate i dalje to pravo", rekla je Vera Vida, iz Centra potrošača Srbije.

A šta se događa sa kupovinom onlajn? Proizvod kupljen preko interneta možete vratiti u roku od 14 dana i plaćate samo poštarinu. Ipak, obazrivo. To važi samo ukoliko ste pazarili kod registrovanog prodavca.

"Ono na šta treba da obrate pažnju potrošači, to je da kupovinom robe preko Fejsbuka ili Instagrama oni nemaju nikakva prava. Znači ne mogu ostvariti nikakva prava putem reklamacije", rekla je Višnja Rakić, iz tržišne inspekcije.

Trgovci usliše oko 40 odsto reklamacija. A kupci posle toga kao opciju imaju - tržišnu inspekciju i sud. U Centru potrošača Srbije ukazuju da delovi Zakona o zaštiti potrošača, ipak, ne žive u praksi. Naime, javno-komunalna preduzeća dužna su da u redove svojih komisija o reklamacijama uvrste predstavnike udruženja potrošača.

"Međutim, evo koliko je prošlo od 2015. godine, sad smo u 2018. veliki broj javno-komunalnih preduzeća to nije sproveo u delo", kaže Vera Vida.

"To je možda predmet koji bi trebalo na nekom nacionalnom savetu da se pokrene", rekla je Vesna Kovač, iz Ministarstva trgovine.

Odgovaraju kratko u Ministarstvu trgovine, u kojem se i žale da nemaju dovoljno tržišnih inspektora. U Srbiji ih sada radi 400, tvrde - potrebno je pet puta više. Hoće li ih i kada biti - ne zna se.

Izvor: N1

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top