Vojvodina/Srbija

Budžet Vojvodine za 2018. godinu 68,5 milijardi dinara

 

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su budžet pokrajine za 2018. godinu od 68,5 milijardi dinara (574,1 miliona evra).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će budžet za 2018. godinu biti veći za pet milijardi dinara (oko 41,9 miliona evra) u odnosu na ovogodišnji.

"Budžet za 2018. veći je zato što smo dobro radili. Tu razliku stvorili su zaposleni u kompanijama, oni koji su obezbedili dobit, jer deo poreza na dobit pravnih lica i poreza na dohodak građana pripada i ovom budžetu", rekao je Mirović novinarima nakon sednice.

On je istakao da investiranje u ubrzani ekonomski razvoj dovodi do dodatnih prihoda u budžetu koji će biti uloženi u oblasti koje su godinama bile na marginama, a to su zdravstvo, školstvo, socijalna zaštita, kao i infrastruktura u manje razvijenim sredinama.

Mirović je kao glavnu karakteristiku strukture budžeta Vojvodine za 2018. godinu naveo da će oko 40 odsto ukupnih sredstava biti namenjeno ekonomskom razvoju, a da pri tome neće biti ugrožen nijedan segment u drugim sferama u kojima ova pokrajina ima nadležnosti.

Izvor: N1

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top