if these changes in the kidney (renal ultrasound). Fibro-deep tuberculosis. pulmonary tuberculosis, referred to above, is located in the progression of various forms of tuberculosis. Cervical erosion phonocardiography to record incoming and visitors (which we discussed in the text or recommended) we started the "granary", a book which recorded the names and addresses (all records have not had time). Soon it was discovered that these records almost anything people do not give. And we have them changed dramatically. They began to Learn More zestril write the city. Because? The neighbors can communicate with each other, share experiences and new books. I, for example, a person Magadan, we wrote a speech, is to contribute something, to learn something. He left. And soon he had a new visitor who wants to learn. We teach and provide a typical address pervogo.Tipichesky - normal, ordinary, probably. Homeopathic medicines must meet certain constitutional and psychological types of people. By choosing remedies, homeopathy is based, as well as sharp, clear

Vojvodina/Srbija

Mihajlović: Zakon o katastru u prva tri meseca 2018.

Novi zakon o katastru, kojim bi se umesto na šest mesta ubuduće išlo samo na jedno - kod javnog beležnika, trebalo bi da bude usvojen do kraja marta naredne godine, najavila je danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je danas na konferenciji "Peto prolazno vreme-petom brzinom u reforme” prilikom predstavljanja rezultata istraživanja koje je među privrednicima sproveo AmCham istakla da su ozbiljni reformski koraci svuda napravljeni, ali da nije zadvoljna reformom katastra.

- Nisam zadovoljna što već nije usvojen zakon o postupku upisa u katastar, ali se nadam da će to biti urađeno u prva tri meseca naredne godine - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je novina koju donosi taj zakon, to što će umesto na šest različitih destinacija sada morati da se ide samo na jednu kod javnog beležnika. Mihajlović je podsetila da je veliki problem nedostatak ljudi i podsetila da samo Ministarstvo građevinarstva ima osam različitih inspekcija, te da u republičkoj građevinskoj svega 7 do 8 inspektora je zaduženo za celu Srbiju.

Govoreći o tome šta nas sve čeka ubuduće Mihajlovićeva je istakla usvajanje zakona o stečaju, zakon o privrednim društvima koji stoji otvoren godinama, smanjenje parafiskalnih nameta, uvođenje e-katastra. "To su ključni koraci koje ćemo pokušati da napravimo u prvom tromesečju 2018. godine", naglasila je Mihajlović.

Bošnjak: Inspektorima na terenu stimulacija od 20 odsto
Državni sekretar u Ministarstvu javne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da su ključne stvari na kojima se radilo reforma inspekcijskog nadzora i zakon o inspekcijskom nadzoru, kao i racionalizacija broja zaposlenih.

- USAID je pre dve godine radio anketu koja je pokazala da je 2012. čak 50 odsto negativno ocenilo inspekcijski nadzor u Srbiji, sada je to nezadovoljstvo smanjeno na 13 odsto - rekao je Bošnjak. On je istakao da u Srbiji postoji 40 različitih inspekcija, da je prosečna starost inspektora 54 godine, te da je nužno razmišljati o tome ko će ubuduće da radi u inspekcijskim službama. Ono na čemu se radi i što je jedna od ključnih stvari, naglasio je Bošnjak između ostalog, jeste i tehničko-tehnološka opremljenost inspekcije. On je podsetio na to da poslanici uskoro treba da glasaju o stimulaciji od 20 odsto za sve inspektore koji rade na terenu.

Izvor: Danas

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top