Vojvodina/Srbija

Vršac hoće da ograniči broj pasa na četiri po domaćinstvu

Skupština grada Vršca predložila je da se ograniči broj pasa koji se može držati u dvorištima porodičnih objekata na četiri. Do predloga dolazi nakon dve krivične prijave Snežane Mikulić zbog postupanja prema psima u Azilu za pse. Ona tvrdi da je predlog grada rezultat revanšizma zbog tih prijava.

Uzbunjivačica Snežana Mikulić podnela je dve krivične prijave u februaru protiv odgovornih lica u Komunalnom preduzeću "Drugi oktobar" i protiv Veterinarske inspekcije,

Ona je početkom godine objavila uznemirujuće fotografije raskomadanih pasa, tvrdeći da su zbog drastično smanjenih obroka, kao i zbog generalno loših uslova, psi počeli da napadaju, pa i jedu jedni druge.

N1 je tada posetila azil, gde nisu hteli da komentarišu tvrdnje uzbunjivačice, ali su ponudili na uvid zapisnik Republičke veterinarske inspekcije u kome stoji da su svi uslovi u skladu sa propisanim.

Snežana Mikulić tvrdi da je u pitanju čist revanšizam, budući da ona sama ima veći broj pasa koje je, kako kaže, spasila iz azila I podseća na to da je Ustavni sud 16. marta sličan predlog grada Pančeva odbacio kao neustavan.

Takođe, ovih dana vršačka policija završila je istragu o navodnom zlostavljanju pasa u Azilu za pse u Vršcu, a informacije su dostavljene vršačkom tužilaštvu.

Izvor: N1

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top