Planeta

Kako da saznate nečiju e-mail adresu?

U današnje vreme lakše je saznati šta je neko ko je udaljen hiljadama kilometara jeo za doručak, nego njegovu mejl adresu.

Najočigledniji i najjednostavniji način je da osobi čiji vam je mejl potreban zatražite putem SMS-a, Facebooka ili neke druge društvene mreže. Isto možete pokušati kod zajedničkih prijatelja.

Međutim, nekad tako nešto nije moguće. Evo šta možete učiniti u slučaju da ne možete da stupite s traženom osobom u kontakt ni na jedan drugi način.

“Guglajte”

Idući korak je korištćnje Google pregledača. Unesite ime i prezime osobe koju tražite, a Google će vam možda ponuditi stranicu firme u kojoj ta osoba radi. Što su ime i prezime ređi to su šanse za uspeh veće.

Ako osnovna pretraga ne urodi plodom, upišite više informacija u upit, naziv firme u kojoj radi, grad u kom živi...

Upotrebite Hunter…

Hunter.io je web alat koji bi mogao biti koristan u potrazi za e-mail adresom ako je vezana za neku firmu. Besplatno možete obaviti do 150 pretraga mesečno. Izlistaće izvore rezultata pretrage i detektovati format e-mail adrese za tu firmu, što će vam olakšati pretragu čak i ako ta osoba nije među rezultatima pretrage.

…i ne gubite vreme na spamere

Postoji mnogo web odredišta koja će vam ponuditi pomoć u potrazi za nekom osobom (kao što su, recimo, Spock, Spokeo ili Intelius). Nažalost, većinom su beskorisna, a moguće je i da će pokušati da vam naplate beskorisne informacije.

Upotrebite ekstenzije za web pregledač

Postoje ekstenzije za Chrome pomoću kojih možete pronaći nekog, kao što je recimo eToggler koji pretražuje korisničke profile na Linkedinu. Nakon što ga instalirate, otvorite Linkedin i počnite da listate. Ponudiće vam mali prozor u donjem desnom uglu s opcijom Add to eToggler. Kad je aktivirate, povući će podatke o osobi čiji profil gledate. Uz malo sreće tu će biti i adresa e-pošte.

Možete obaviti 300 pretraga mesečno potpuno besplatno ako ste spremni da napravite besplatni korisnički nalog.

Poverite potragu drugima

Ako sve ostalo ne upali, pokušajte s grupom soc.net-people na Googleu, koja je posvećena upravo potrazi za adresama e-pošte. Dajte tragačima sve podatke kojima raspolažete. Ne očekujte mnogo - ovo je ipak poslednja šansa.

Izvor: tportal.hr

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top