Planeta

Lego i Airbnb nude spavanje u Lego kući

Kompanija Lego nudi zainteresovanima mogućnost da, pobedom na konkursu, prespavaju u Lego kući u Danskoj.

Danska kompanija udružila se sa servisom Airbnb, koji posreduje u iznajmljivanju stanova, da omogući nekoj porodici da prespava u svojoj novoj atrakciji - zgradi od 12.000 kvadratnih metara ispunjenoj sa 25 miliona raznobojnih plastičnih kockica.

U sobi za roditelje nalazi se Lego mačka, papuče, lonče za kafu i novine, sve napravljeno od kockica. U dečijoj sobi su Lego medvedić i knjiga s pričama. Iznad dečijeg kreveta je šest metara visok vodopad napravljen od Lego kockica, dok je dole bazen ispunjen kockicama.

Dizajn menadžer u Legu Džejmi Berard rekao je da obično pravi proizvode koji se mogu kupovati u prodavnici, ali da je ovo bio "predivan izazov".

"Uraditi nešto kao što je ovaj vodopad ili napraviti spavaću sobu od nečega što zapravo nije prostor za život je predivno iskustvo", rekao je Berard.

Zainteresovani za spavanje u Lego kući moraju se prijaviti i opisati šta bi napravili ako bi imali beskonačno mnogo Lego kockica. Pobednik će u okviru boravka u Lego kući imati šansu da napravi svoju zamisao pod nadzorom stručnjaka.

Lego kuća je otvorena krajem septembra posle četiri godina gradnje. Atrakcija se nalazi u Bilundu, malom danskom gradu, gde je i sedište kompanije Lego.

U centru građevine je 15 metara visoko drvo napravljeno od Lego kockica, nazvano "Drvo kreativnosti" za čiju gradnju je bilo potrebno 24.000 radnih sati. Napravljeno od šest miliona kockica, drvo prati postepenu evoluciju Legovih kreacija.

Konkurs počinje danas i trajaće do sredine novembra. Pobednička porodica posetiće Lego kuću 24. novembra.

Ovo nije prvi konkurs servisa Airbnb za spavanje u nekom posebnom mestu - prošle godine je pozvao zainteresovane da spavaju pored bazena s ajkulama u pariskom akvarijumu, u pariskim katakombama, kao i u Drakulinom zamku u Rumuniji.

Izvor: N1

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top