Planeta

Kako da na prirodan način rešite problem pojačanog znojenja

Znojenje je prirodna reakcija tela na visoku temperaturu, koja ima ulogu termoregulacije. Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbeći bez obzira na to kakve kozmetičke preparate koristite.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabukovo sirće, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Naime, jabukovo sirće možete koristiti kao prirodni dezodorans, jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno sa nekoliko kapljica sirćeta premažete pazuhe. Ostale delove tela možete pre spavanja premazati mešavinom sirćeta i vode. Ovo će ujedno oterati i komarce.

Soda bikarbona je takođe vrlo praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju s ovim prahom uvek možete nositi u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i tom mešavinom premažete pazuhe ili druge delove tela.

Crni čaj deluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dva-tri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim ih možete stavljati direktno ispod pazuha i pustiti da deluju pet minuta.

Još od davnina, limun je poznat kao odličan neutralizator telesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične delove tela limunovim sokom, ostavite da deluje 15 do 30 minuta i isperete hladnom vodom.

Izvor: B92

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top