×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 461

Planeta

Google uskoro omogućava bekapovanje celog računara

Google je najavio novi alat "Backup and Sync", koji će postati deo Google Drive servisa. Korisnici će pomoću njega moći da sačuvaju rezervne kopije, ne samo podataka iz foldera Drive, već i podataka sačuvanih bilo gde na računaru.

"Backup and Sync" je najnovija verzija Google Drive for Mac/PC koja je integrisana sa Google Photos aplikacijom. Reč je o veoma jednostavnom alatu koji bi trebalo da olakša pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku.

Ovaj alat će pratiti promene u odabranim folderima na diskovima i sinhronizovati sadržaj foldera sa folderima u oblaku servisa Google Drive. To do sada nije bio slučaj, jer je praćen i sinhronizovan bio samo folder aplikacije Google Drive.

Novi sistem potpunog bekapa nije upotrebljiv za besplatne naloge, čijim korisnicima je dostupno samo 15GB prostora u oblaku. Korisnici, međutim, za samo dva dolara mesečno mogu da dobiju 100GB, terabajt za 10 ili 10 terabajta za 100 dolara mesečno.

"Backup and Sync" je još uvek u fazi testiranja, pa taj alat neće odmah biti dostupan za korisnike G Suite Basic, Business i Enterprise.

Novi alat biće dostupan od 28. juna, najavljeno je iz Googlea.

Izvor: b92

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top