Odžaci

Dom zdravlja Odžaci dobio novi RTG aparat

Dom zdravlja Odžaci dobio je novi RTG uređaj, za čiju nabavku je Pokrajinska vlada izdvojila 5,4 miliona dinara. Godišnje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi na rendgenu pregleda oko 3500 pacijenata, a dosadašnji uređaj bio je star 34 godine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković posetio je Dom zdravlja u Odžacima i tom prilikom podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo nedavno ovoj ustanovi dodelio sanitetsko vozilo sa najsavremenijom medicinskom opremom čija je vrednost 4,7 miliona dinara.

Nakon što je obišao i rekonstruisani objekat ginekologije i pedijatrije koji je obnovljen sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Gojković je istakao da je važno da sva tri nivoa vlasti aktivno učestvuju u kreiranju zdravstvene politike i poboljšanju zdravstvene zaštite građana Vojvodine.

- Posebno želim da naglasim da je opština Odžaci prepoznata u Vojvodini po ulaganju u nove lekare, u nove specijalizacije. Skoro deset godina nijedan lekar iz Odžaka nije dobio specijalizaciju, a od 2014. godine 11 lekara Doma zdravlja u Odžacima je upućeno na specijalizaciju što je u potpunosti finansirala lokalna samouprava, tako da na aparatima koji su kupljeni sada ima ko i da radi. Već imamo gotovog specijalistu radiologa koji je pre nekoliko dana završio specijalizaciju – rekao je sekretar Gojković.

Lokalna samouprava je u prethodne četiri godine izdvojila preko 200 miliona dinara za rešavanje nagomilanih problema Doma zdravlja u prethodnom vremenskom periodu. U proteklih godinu dana skoro 50 miliona dinara izdvojeno je za nabavku najsavremenije opreme za Dom zdravlja u Odžacima, što je finansirano iz republičkih, pokrajinskih i sredstava lokalne samouprave.

- Ponosimo se time da imamo jednu savremenu ustanovu primarne zdravstvene zaštite. Iskoristili smo posetu pokrajinskog sekretara da danas obiđemo i obnovljeni blok ginekologije i dečijeg dispanzera koji će u narednim danima otvoriti vrata pacijentima. Nabavili smo nova sanitetska vozila, a nastavićemo i dalje da ulažemo u Dom zdravlja Odžaci – izjavila je predsednica opštine Latinka Vasiljković.

Nakon što je prošle godine nabavljen novi ultrazvučni aparat za službu radiologije, a sada i RTG uređaj, Dom zdravlja Odžaci je dobio savremeni dijagnostički centar, koji bi trebalo da bude kompletiran nabavkom mamografa, kazala je Vasiljković.

Direktor Doma zdravlja Odžaci, dr Steva Panić, zahvalio se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na tome što je prepoznao potrebe te zdravstvene ustanove i rukovodstvu lokalne samouprave na nemalim sredstvima koja su u Dom zdravlja uložena u proteklom periodu.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top