Odžaci

Preko 150 devojčica i dečaka igralo uličnu odbojku u Odžacima

Turnir “Street volley Odžaci 2018″ koji je održan u nedelju, 24. juna, okupio je preko 150 dečaka i devojčica uzrasta od 7 do 15 godina koji su igrali uličnu odbojku na improvizovanim terenima kod Sportskog centra Odžaci.

Organizator ove tradicionalne sportske manifestacije je OK Gox-in Phibrows iz Bačkog Gračaca, a učešće su uzeli klubovi iz regiona.

- Turnir je šesti po redu i igra se na devet terena. Zadovoljni smo odzivom klubova s obzirom da je turnir pomeren za kraj juna i održava se istog vikenda u kome turnir organizuju i naši prijatelji iz Vrbasa. Zbog toga imamo i nešto manje učesnika nego prethodnih godina, ali tradicija je nastavljena – izjavio je za Radio Odžake Gojko Škundrić, trener OK Gox-in Phibrows.

Popularizacija odbojke kao sporta i uvođenje dece u takmičarski sistem, ciljevi su organizacije ovog turnira na kome su po prvi put učestvovali i dečaci u jednoj kategoriji.

- Svake godine turnir u Odžacima je sve bolji. Mi smo ove godine došli sa dve ekipe dečaka koji do sada nisu učestvovali na ovom turniru, tako da je i to nešto što je pohvalno. Odbojka je kod devojčica najpopularniji sport, ali imamo dosta potencijala i u muškoj odbojci, posebno u manjim sredinama – kaže Darko Milanović, trener OK Partizan iz Bača.

I drugi učesnici ove sportske manifestacije otišli su iz Odžaka zadovoljni i sa lepim utiscima.

- Prelepa je slika videti na jednom mestu više od 40 ekipa devojčica i dečaka, tako da mislim da je ovaj turnir opravdao očekivanja svih nas trenera. Ono što je najbitnije deca su zadovoljna. Za razliku od prethodnih godina povećan je i broj terena i moram da pohvalim organizaciju koja je u Odžacima uvek na visokom nivou – istakao je Miloš Popović, trener OK Apatin.

Vremenski uslovi su poslužili organizatore tako da je takmičenje u svim kategorijama uspešno privedeno kraju, a turnir je završen podelom pehara, medalja i priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima.

Plasman u kategoriji 2008: 1. mesto Elan Volley Srbobran – najbolja igračica Jovana Mirosavljević, 2. mesto Volley Starss Sombor, 3. mesto CVS Sombor.

Plasman u kategoriji 2007: 1. mesto Elan Volley Srbobran – najbolja igračica Ivana Belić, 2. mesto Apatin, 3. mesto Volley Starss Sombor.

Plasman u kategoriji 2006: 1. mesto CVS Sombor – najbolja igračica Jovana Kovačević, 2. mesto Gox-in Phibrows, 3. mesto CVS Sombor.

Plasman u kategoriji 2005: 1. mesto Elan Volley Srbobran – najbolja igračica Jovana Jorgić, 2. mesto Volley Starss Sombor, 3. mesto Gox-in Phibrows.

Plasman u kategoriji 2004: 1. mesto Warriors Obrovac – najbolja igračica Nina Bursać, 2. mesto Elan Volley Srbobran, 3. mesto Gox-in Phibrows.

Plasman u kategoriji 2003: 1. mesto Apatin – najbolja igračica Ivana Miletić, 2. mesto Merkur Bačka Palanka, 3. mesto Soko Nova Gajdobra.

Plasman u kategoriji 2002/2003 (dečaci): 1. mesto Warriors Obrovac – najbolji igrač Nikola Gluvić, 2. mesto Partizan Bač, 3. mesto Partizan Bač.

Izvor: ico.rs

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top