Odžaci

U Srpskom Miletiću otvorena nova biblioteka

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković svečano je otvorila novu biblioteku u Srpskom Miletiću koja će ubuduće biti dom za više od pet hiljada knjiga.

Lokalna samouprava je obezbedila prostor i izdvojila pola miliona dinara za njegovu adaptaciju kako bi Miletićani dobili biblioteku kojom će se ponositi.

Iz dosadašnjih neuslovnih prostorija pri osnovnoj školi miletićka biblioteka preselila se u kompletno obnovljene prostorije u centru sela, koje su uređene i opremljene po bibliotečkim standardima i stavljene na raspolaganje ljubiteljima pisane reči.

Narodna biblioteka “Branko Radičević” radi intenzivno svaki dan da u fokus interesovanja vrati knjigu i čitanje. Lokalna samouprava je zalaganjem da i biblioteka u Srpskom Miletiću dobije adekvatan prostor, dala svoj doprinos da u tom zadatku budu uspešni.

Nova biblioteka služiće na ponos ne samo meštanima, već i Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” iz Odžaka u okviru koje deluje ogranak u Srpskom Miletiću.

Direktorica Narodne biblioteke Biljana Zlatković se zahvalila svima koji su pomogli da knjige u Srpskom Miletiću dobiju novu kuću i istakla da je čitaocima na raspolaganju otvoreni fond od 5.983 knjige koji se redovno obnavlja.

U okviru novog prostora biblioteke u Srpskom Miletiću uređene su i zasebne prostorije, što nije bilo predviđeno projektom. One su opremljene da se u njima mogu organizovati radionice za decu ili koristiti kao manja čitaonica.

Biblioteka u Srpskom Miletiću osnovana je polovinom prošlog veka i do sada je menjala svoju lokaciju u par navrata, ali su knjige uvek nalazile put do vernih čitalaca.

Ogranak Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Srpskom Miletiću je prema veličini knjižnog fonda i broju članova kojih ima oko tri stotine, jedan od najvećih u opštini Odžaci.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top