Odžaci

Gradski stadion u Odžacima dobija novu atletsku stazu

Na Gradskom stadionu u Odžacima radi se sanacija atletske staze, što je projekat koji zajednički finansiraju lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Trenutno se uklanja postojeća podloga i radi nivelacija terena, što su pripremni radovi za postavljanje nove atletske staze koja će imati četiri trkačke trake na svih 400 metara, dok će 120 metara biti sa šest traka.

To će omogućiti da se na Gradskom stadionu organizuju od opštinskih do regionalnih takmičenja.

- Mi smo sa projektom rekonstrukcije atletske staze aplicirali prema Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Sekretarijat je sa dva miliona dinara podržao projekat, ostatak sredstava sa dodatnim radovima će biti finansiran iz budžeta opštine Odžaci – kaže sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci Mihajlo Sujer.

Izvođač radova je firma “Premijus” iz Batajnice, a investitor opština Odžaci.

- U toku su grubi građevinski radovi u okviru projekta sanacije i rekonstrukcije atletske staze koja je dugi niz godina bila zarasla u travu. Već smo počeli sa postavljanjem ivičnjaka koji se polažu u sloju betona, staza će biti oivičena sa obe strane. Nakon navlačenja sloja šljunka biće postavljen sloj šljake i izvršeno obeležavanje traka – navodi šef gradilišta Žarko Marušić.

Radovi se izvode na fudbalskom terenu i atletskoj stazi, pa su iz Opštinske uprave u Odžacima apelovali na korisnike stadiona da iz razloga bezbednosti privremeno obustave sve planirane sportske aktivnosti.

Krajnji rok za završetak radova je polovina maja, nakon čega je predviđeno održavanje prvih takmičenja koja će ujedno označiti i svečano otvaranje nove staze.

Sanacija atletske staze je projekat koji se realizuje u okviru rekonstrukcije Gradskog stadiona u koju se krenulo nakon što je opština Odžaci postala vlasnik tog sportskog objekta.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top