Odžaci

U Odžacima će se i ove godine plivati za časni krst

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje proslavlja se 19. januara, a uveliko su u toku pripreme za plivanje za časni krst na bazenu u Odžacima koje drugu godinu zaredom organizuje “Plavi delfin”.

plivanje-1Marko Ignjatović, glavni organizator, ističe da mu je najavljeno učešće preko 50 plivača iz Odžaka i drugih opština i gradova. Prema njegovim rečima, očekuje se i veliki broj gledalaca koji će moći da se ugreju uz kuvano vino i rakiju.

Na Bogojavljenje, 19. januara sa početkom u 9 sati u pravoslavnom Hramu spaljivanja moštiju Svetog Save biće služena liturgija, dok je početak plivanja za časni krst predviđen za 12 sati.

Prijave za plivanje su do 16. januara na broj telefona 065/30-30-487. Organizatori će za sve zainteresovane obezbediti lekarski pregled, jer mogu učestvovati samo oni koji su zdravstveno sposobni.

Po prvi put se u Odžacima za časni bogojavljenski krst plivalo prošle godine, a zbog vrlo hladnog vremena učestvovali su samo oni najodvažniji i fizički najspremniji. Da bi se manifestacija mogla održati, organizatori su morali motornom testerom seći led na odžačkom bazenu.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top