Odžaci

U Odžacima povećana cena vode i kanalizacije za domaćinstva

Skupština opštine Odžaci je na poslednjoj sednici dala saglasnost na odluku o cenama komunalnih proizvoda i usluga koju je doneo Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Usluga” Odžaci.

Usvojenom odlukom se vrši povećanje cene vode i kanalizacije za fizička lica (domaćinstva), dok za pravna lica cena vode i kanalizacije ostaje nepromenjena.

Građani naseljenog mesta Odžaci plaćaće ubuduće kubni metar vode po ceni od 41,29 dinara, a građani ostalih naseljenih mesta 29,48 dinara.

Direktor JKP “Usluga” Nikola Arsić, rekao je na sednici lokalnog parlamenta da je osnovni razlog zašto se pristupilo povećanju cene vode to što su cene održavanja vodovoda i vodovodne mreže otišle gore, dok istovremeno cena vode nije menjana od 2014. godine.

- Svi znamo da je nepopularna mera kada se povećava bilo koja cena koju plaćaju građani, bez obzira koja je delatnost u pitanju. Od kako je SNS došla na vlast cena vode nije povećana ni jedne godine, kako za građane tako ni za pravna lica, a podsetiću da je do 2014. svake godine cena rasla za nekih pet posto. Da smo se pridržavali politike koju su vodili naši prethodnici, danas bismo pričali o ceni vode od 56,22 dinara – istakao je Arsić.

Prema njegovim rečima, računi za utrošenu vodu biće uvećani tek za koji dinar po kubiku. Naime, domaćinstva u Odžacima su do sada plaćala kubik oko 38 dinara, a građani ostalih naseljenih mesta oko 27 dinara.

Prema novoj odluci, kanalizacija će se naplaćivati po ceni od 20,65 dinara po kubnom metru za građane Odžake, odnosno 14,74 dinara za građane ostalih naseljenih mesta.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top