Odžaci

EHO i opština Odžaci nastavljaju saradnju na projektu pomoći starijim osobama

U Odžacima je danas potpisan ugovor između lokalne samouprave i Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada o saradnji na realizaciji projekta pomoći u kući za starije osobe. Ugovor su potpisale predsednica opštine Latinka Vasiljković i direktorica Ekumenske humanitarne organizacije Tilda Đenge Slifka.

Potpisivanjem ugovora nastavlja se uspešna saradnja koju su opština Odžaci i Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) započeli u prethodnom periodu na pomoći starijim osobama koje su u središtu pažnje EHO-a od početka rada te organizacije.

- Naša organizacija je osnovana 1993. godine i mi ovaj projekat kućne nege imamo od 2008. godine. Uspeli smo da tu uslugu licenciramo i kroz projekte sarađujemo sa više opština na pomoći starima i bolesnima, onima koji ne mogu sami o sebi da brinu – kaže direktorica Ekumenske humanitarne organizacije Tilda Đenge Slifka.

Kroz ovu uslugu se starijim osobama u skladu sa procenom njihovih potreba obezbeđuje pomoć u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Prema rečima predsednice opštine Latinke Vasiljković, lokalna samouprava je za realizaciju projekta opredelila 3,1 milion dinara.

- Potpisivanjem ugovora nastavljamo saradnju sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom u cilju unapređenja položaja starijih osoba u opštini Odžaci. Projektom koji vodi EHO biće obuhvaćene 124 starije osobe sa teritorije opštine – izjavila je Vasiljković.

Ona je navela da je usluga gerontodomaćica od strane samih korisnika ocenjena kao odlična i dodala da će u opštini Odžaci na period do kraja jula 2018. godine biti angažovano 18 gerontodomaćica koje će brinuti o starijim osobama.

Ugovore su danas potpisale i gerontodomaćice koje će biti radno angažovane po projektu.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top