Odžaci

Bački Brestovac ima državne prvakinje u sportskoj gimnastici

Bački Brestovac ponosi se talentovanim fudbalerima, stonoteniserima, rukometašima i karatistima, a tom spisku mogu se pridodati i gimnastičarke. Jovana Jovičić i Nikolina Trivunović članice su ekipe koja se nedavno okitila titulom državnog prvaka u sportskoj gimnastici u uzrasnoj kategoriji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Jovana i Nikolina su članice Gimnastičkog kluba “Soko” iz Sombora gde rade sa trenerom Draganom Pezelj.

- Devojčice su talentovane, vredne, redovne na treninzima i vole da vežbaju. Svaka čast i njihovim roditeljima koji ih dovoze na treninge, nije lako svaki dan putovati iz Bačkog Brestovca u Sombor – kaže Pezelj.

Mlade gimnastičke nade učenice su OŠ “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca. Jovana je u četvrtom razredu i sledeće godine će preći u stariju takmičarsku kategoriju. Nikolina je godinu dana mlađa. Gimnastiku treniraju četiri, odnosno dve godine.

Brestovčanke su zajedno sa još dve devojčice iz kluba ekipno bile prve na državnom prvenstvu u gimnastičkom višeboju. Takmičenje je održano 26. novembra u Požarevcu, a Jovana Jovičić je ostvarila veliki uspeh i pojedinačno zauzevši treće mesto u konkurenciji 120 gimnastičarki.

Nastup na državnom prvenstvu ekipa Gimnastičkog kluba “Soko” je obezbedila kroz četiri kola vojvođanskih kvalifikacija, nakon kojih je zauzela prvo mesto.

U klubu iz Sombora trenira i Nikolinina mlađa sestra Marija za koju treneri kažu da je takođe talentovana i da se od nje tek mogu očekivati dobri rezultati.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top