Odžaci

Tehnička škola Odžaci dobila najsavremenije kabinete za mehatroniku

Povodom Dana škole, u Tehničkoj školi Odžaci otvorena su dva najsavremenija kabineta za tehničare mehatronike. Nabavku potrebne opreme finansirala je lokalna samouprava u Odžacima.

Uz neophodno stalno prilagođavanje zahtevima tržišta rada, Tehnička škola Odžaci nabavkom nove opreme za obuku budućih tehničara mehatronike nastavlja sa osavremenjavanjem nastave, sa ciljem da školuje kvalitetan kadar za potrebe privrede.

Novootvoreni kabineti za mehatroniku su među najsavremenijima u Srbiji i oni će omogućiti da učenici usavrše teoretska znanja i povežu teoriju i praksu, ističe direktorica škole Snežana Lučar.

Nabavljena oprema postavljena je u dva kabineta – laboratoriju za pneumatiku i elektropneumatiku i laboratoriju za elektrotehniku. U ovim kabinetima nalaze se najsavremeniji elementi koji se mogu naći u našem obrazovanju sada i identični su komponentama koje se koriste u industriji.

Laboratorije omogućavaju individualni i grupni praktični rad, pri čemu je bezbednost učenika na najvišem nivou. Firma koja je isporučila i instalirala novu opremu, obezbedila je i obuku za nastavni kadar.

U opremanje novih kabineta lokalna samouprava u Odžacima je uložila 9,1 milion dinara.

Tehničar mehatronike je novi smer koji je u Tehničkoj školi Odžaci uveden od školske 2017/2018. godine.

Učenici koji završe ovaj obrazovni profil školovanje mogu nastaviti na svim tehničkim fakultetima i višim školama, prvenstveno u području mašinstva, elektrotehnike, elektronike i informatike.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top