Odžaci

Završetak radova na mostu prema Bačkom Gračacu do kraja oktobra

Radovi na mostu preko kanala DTD na putu od Odžaka prema Bačkom Gračacu trebalo bi da budu završeni najkasnije do kraja oktobra, tvrdi šefica gradilišta Gorica Zdravković. Prema njenim rečima, nakon što je završena rekonstrukcija uzvodne kolovozne trake, prešlo se na nizvodnu traku na kojoj će biti manje posla.

Poslednji rok za završetak rekonstrukcije mosta je, inače, bio 6. oktobar i sada je i zvanično saopšteno da će on biti produžen do kraja ovog meseca zbog složenosti radova.

Od juče saobraćaj je preusmeren na rekonstruisanu uzvodnu traku uz naizmenično propuštanje vozila i upotrebu semafora. Vozači tako više neće morati da prelaze preko privremenih provizorijuma.

Ograničenje brzine kretanja vozila u zoni radova ostaje na snazi, kao i ograničenje u pogledu dozvoljenog opterećenja.

Kada se završi i nizvodna traka i dođe na red postavljanje poslednjeg sloja asfalta, most će najverovatnije na nekoliko sati biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj, istakla je predstavnica izvođača radova i dodala da će se završno asfaltiranje raditi u vreme kada je najmanji intenzitet saobraćaja.

Radove na mostu obišla je i predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, koja je juče bila u poseti mesnim zajednicama Bački Gračac i Bački Brestovac.

Lokalna samouprava je investitor radova na rekonstrukciji mosta preko kanala DTD koji se nalazi na deonici opštinskog puta L-410 između Odžaka i Bačkog Gračaca. Ugovorena vrednost radova sa PDV-om je 33,8 miliona dinara, a izvođač je “West gradnja” iz Šapca

Izvršena primopredaja radova na putu Bački Gračac-Kruščić

Još jedna kapitalna investicija u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Odžaci je rekonstrukcija puta Bački Gračac-Kruščić, za koji je juče izvršena primopredaja završenih radova između izvođača i Opštinske uprave Odžaci kao investitora.

Ugovorena vrednost radova bila je 78,4 miliona dinara sa PDV-om. Izvođač “Jugokop-Podrinje” iz Šapca je u predviđenom roku izvršio radove na delu puta u dužini od oko 3,3 kilometra.

Biće potpisan sporazum kojim će biti regulisane obaveze opštine Kula i opštine Odžaci u tom zajedničkom projektu.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top