Kula

Izložba slika Miloša Trbića u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra izložbu slika „Likovni deserti“ Miloša Trbića otvorio je pesnik Zoran M. Mandić. Na izložbi je predstavljeno oko 30 slika koje su urađene tehnikom ulje na platnu. Izložba će biti otvorena do kraja novembra ove godine.

Zoran M. Mandić je otvarajući izčožbu rekao da je širok tematski dijapazon slika koje stvara autor i da njegove slike predstavljaju svojevrsnu šetnju kroz svet.

– Na Trbovićevim slikama dominantno se ističe primarni tok konstrukcija žanrovskog okvira sa mrtvim prirodama, pejsažima i nizom osvrta na morfološke oblike i druge odrednice stanovnika flore i faune – kaže Zoran M. Mandić.

– Trbović slika hiperrealističke predstave sveta, koji geografski seže od toponima Plitvica i Krke do Jordana i pešačkih dina njegovih pustinja. Ideja vodilja na putu tog primarnog toka račva se u desetine pravaca beleženje karaktera, senki i izraza raznobojnih kadrova viđenog, koje on vešto povezuje sa spletom asocijacija na foto, ili superrealističko slikarsto, kao i sa jezikom situacija u kojima ona neposredno utiče na svakodnevicu u nastojanju da se izbori za svoje mesto u svetu – kaže Mandić.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top