Kula

Bespovratna sredstva za žensko preduzetništvo

 

U okviru SEED programa podrška zapošljavanju i obrazovanju između opštine Kula i Novosadskog humanitarnog centra u Novom Sadu je potpisan Ugovor o bespovratnim sredstvima koja su namenjena unapređenju ženskog preduzetništva.

Pored opštinskog projekta, predstavljeni su i dobitnici grantova, koji su dobili bespovratna sredstva u vidu opreme za unapređenje ili započinjanje sopstvenog biznisa. Ukupno je odobren 21 grant od kojih je čak 7 opredeljeno za preduzetnike iz kulske opštine.

Saradnik na sprovođenju projekta u Kuli, Dragana Žekić, koja je potpisala Ugovor ispred opštine Kula, prezentovala je projekat: "Žensko preduzetništvo na teritoriji opštine Kula".

Ona je istakla da lokalna samouprava iz godine u godinu pomaže žensko preduzetništvo, da je unapređena saradnja javnog i NVO sektora, kao i da raste interesovanje žena za umrežavanjem i povezivanjem. Prema njenim rečima opština Kula je prepoznatljiva po održavanju sajmova ženskog stvaralaštva u svim naseljenim mestima, kao i osnaživanju ženskih udruženja.

Novosadski humanitarni centar (NSHC) realizuje SEED program u Srbiji, sa ciljem povećanja zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih grupa - žena i mladih - u opštinama Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han.

Nosilac SEED programa je austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität. Partnerska organizacija u Srbiji je Novosadski humanitarni centar, a stručnu podršku realizaciji programa na regionalnom nivou pruža Tara International Consulting. Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA) sredstvima Austria Development Cooperation.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top