Kula

Vetropark kod Kule u oktobru, energija za 8.000 domaćinstava

MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanskog javnog preduzeća Fintel Energia Spa i MK grupe, saopštila je danas da je započela izgradnju vetroparka u blizini Kule, instalisane snage 9,9 megavata, a završetak radova se očekuje do kraja oktobra ove godine.

Postrojenje, koje se sastoji od tri vetrogeneratora "Vestas" visine 178 metara, proizvodiće 27 miliona kilovat sati "zelene engergije", što je dovoljno za potrebe skoro 8.000 domaćinstava, saopštila je pres služba kompanije MK Fintel Wind.

Zajednička kompanija je uložila skoro 15 miliona evra u projekat izgradnje "Vetroparka Kula" i tom investicijom stvoriće se uslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji.

Takođe, uskoro će početi i izgradnja drugog vetroparka, vrednog 11 miliona evra i nalaziće se u okolini Vršca, a snabdevaće zelenom energijom oko 5.500 domaćinstava.

"Nakon nekoliko godina čekanja neophodnih dozvola, izražavamo zadovoljstvo što će ova grinfild investicija biti realizovana u Srbiji", izjavio je u saopštenju izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind Ticiano Đovaneti.

Izvor: Tanjug

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top