Kula

Besplatna obuka za mlade

Udruženje građana “OKO – Omladina Kulske opštine” organizuje besplatnu obuku pod nazivom “Budi gospodar svoje karijere!” U okviru obuke mladi će imati priliku da uče kako da upravljaju svojojom karijerom. Teme radionica će biti izbor karjere, pisanje CV-a, propratnog pisma i pisma preporuke, aktivno traženje posla, ponašanje na razgovoru za posao, susreti sa poslodavcima i još mnogo toga. Serija radionica će se održavati tokom maja i juna ove godine (vikendima) u prostorijama Srednje Tehničke Škole “Mihajlo Pupin” u Kuli.

Mladi uzrasta od 17 do 23 godine iz kulske opštine mogu se prijaviti na obuku tako što će poslati mail na IMEJL sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona) i ukratko napisati zašto žele da učestvuju. Prijave traju do 25.04.2014. godine.

Kao jedan od glavnih razloga nezapošljavanja mladih ističe se činjenica da njihove kvalifikacije i veštine ne odgovaraju potrebama savremenog tržišta rada. Obuka “Budi Gospodar svoje karijere!” ima za cilj razvijanje veština koje mladi retko stiču tokom formalnog obrazovanja, a koje su im neophodne da bi povećali svoju zapošljivost.

“OKO – Omladina Kulske opštine” je udruženje građana koje radi na poboljšanju života mladih u kulskoj opštini. OKO se zalaže za svestrani razvoj mladih kroz omladinski rad i aktivno učešće mladih u lokalnoj zajednici.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top