Kula

U Kuli potpisani ugovori za dobitnike grantova u okviru SEED step II projekta

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj organizovala je danas potpisivanje ugovora za dobitnike grantova u okviru SEED step II projekta. Potpisivanje ugovora za 6 dobitnika grantova održano je u svečanoj sali Skupštine opštine Kula, a sredstva su uglavnom namenjena za potrebe bavljenja organskom proizvdonjom hrane, dok je jedan dobitnik granta dobio sredstva za razvoj lokalnog turizma.

Kula je jedna od četiri opštine u kojima se realizuje projekat podrške zapošljavanju i obrazovanju. Prema rečima Mire Novaković-Ilin iz Novosadskog humanitarnog centra, koji je realizator ovog programa, dosadašnja iskustva, kada je o ovom programu reč, su pozitivna.

– Novosadski humanitarni centar realizuje projekat već četvrtu godinu zaredom, u saradnji sa lokalnom samoupravom, čiji je cilj povećanje zapošljavanja žena i mladih i ovo je drugi krug grantova koje mi dodeljujemo u opštini Kula. U prethodnoj fazi smo podelili šest grantova za različite oblasti i danas imamo dodelu još šest, gde će dobitnici pokrenuti novi posao ili unaprediti već postojeći posao.

Razvoj lokalnog turizma i proizvodnja organske hrane jesu teme koje su zastupljene u našem projektu. Ono što moram da pohvalim jeste činjenica da je Kula jedna od opština gde je podeljeno najveći broj grantova – kaže Mira Novaković Ilin.

Svetlana Jelić , jedna od dobitnica ovih grantova, izrazila je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora i nadu da će ova sredstva dati vetar u leđa njenoj poslovnoj ideji.

– Sredstva su namenjena za duplikator. To je jedna posuda u kojoj može da se prave prvenstveno domaći proizvodi, pre svega marmelade, džemovi, pekmezi, ajvar, sokovi od paradajza i voćni matični sokovi. Ovaj naš posao obavljamo više u kućnoj varijanti, a sad očekujem da to krene malo ozbiljnije – izjavila je Svetlana Jelić.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top