Apatin

Gradski narodni orkestar Spomenar iz Sombora oduševio apatinsku publiku

U velikoj sali Opštinskog kulturnog centra Apatin održan je koncert izvorne narodne muzike u izvođenju Gradskog narodnog orkestra ,,Spomenar'' iz Sombora.

Na koncertu koji je trajao gotovo dva sata apatinska publika uživala je uz sjajne izvorne pesme iz Srbije, Makedonije, Bosne, Rusije.

O utiscima nakon koncerta razgovarali smo sa Strahinjom Rašićem, predsednikom Udruženja ,,Gradski narodni orkestar Spomenar'', kao i šefom orkestra.

Orkestar ,,Spomenar'' broji 11 muzičara. U pitanju je mešoviti orkestar sa dve harmonike, duvačkom sekcijom (truba, klarinet, flaute), gudačkom sekcijom (violine) i ritam sekcijom (bas gitara, gitara, bubanj). Pored instrumentalnih izvođenja, na koncertu smo mogli čuti i 5 fantastičnih vokalnih solista. Osim toga, svoj talenat u pevanju izvornih pesama sa apatinskom publikom je podelila i Ivona Damjanović, petnaestogodišnjakinja iz Sombora, a koja inače svira violinu u orkestru. Ivona je prošlogodišnja pobednica takmičenja dece u etno pevanju održanog u okviru drugog Festivala "Glas anđela - Tijana Jurić", a imala je i veoma zapažene nastupe u tv serijalima ,,Pinkove zvedice'' i ,,Neki novi klinci''.

Ono što ohrabruje je činjenica da i mladi naraštaji vole i neguju tradicionalnu izvornu narodnu muziku, te će se ona ipak uspeti sačuvati od zaborava.

Izvor: 025info

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top