Apatin

Odbornici SO Apatin usvojili odluku o samodoprinosu

Većinom glasova odbornici Skupštine opštine Apatin usvojili su na sednici održanoj 24. septembra odluku o uvođenju samodoprinosa za područje Apatina, kao i za sela Kupusina, Svilojevo i Prigrevica. Sadašnji samodprinos od 3%, osim u Kupusini gde je predviđeno 2% ističe krajem godine, a ukoliko se meštani pomenutih mesta izjasne za uvođenje novog samodoprinosa on bi se plaćao od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine.

Izjašnjavanje na referendumu u Apatinu predviđeno je za period od 8. do 22. novembra, dok će u selima referendum trajati od 15. do 22. novembra. Uz inicijativu, mesne zajednice su dostavile i program aktivnosti koje bi se finansirale od prikupljenih sredstava, a prema tim programima najviše sredstava bi se utrošilo na izgradnju komunalne infrastrukture čime bi se poboljšao kvalitet života u svim sredinama. Kako je objašnjeno, tradicija samodoprinosa na području apatinske opštine traje skoro pet decenija i tu praksu treba nastaviti jer zahvaljujući novcu od samodoprinosa moguće je konkurisati za sredstva sa viših instanci u državi ili pri evropskim fondovima jer se svuda traži i lično učešće.

U nastavku sednice razmatran je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine za prvo polugodište ove godine, a usvojeni su i dokumenti kojima se akt o osnivanju, statut i pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Turističkoj organizaciji usklađuje sa novim zakonskim rešenjima. Reč je o tome da direktor ove ustanove mora imati sedmi stepen stručne spreme i tri godine radnog iskustva. Usklađeni su i određeni dokumenti vezani za Program rada JKP Naš dom, JP za upravljanje putničkim pristaništem i Marinom i JP Direkcije za izgradnju.

Odbornici Skupštine opštine su usvojili i aneks Ugovora o osnivanju DOO za upravljanje slobodnom zonom i Sporazum o bližem uređenju poslovanja ogranka Odžaci, osnovanog u DOO za upravljanje slobodnom zonom Apatin, kao i akt kojim se prostor na području Odžaka predviđen za slobodnu zonu pripaja slobodnoj zoni Apatin.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top