Apatin

Opština Apatin dobila sredstva u iznosu od 11.313.988,32 RSD za projekat o unapredjenju mera populacione politike

Opština Apatin je, u saradnji sa gradom Subotica, opštinom Odžaci i gradom Somborom, aplicirala na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo bez portfelјa, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, na projekat koji se odnosi na sufinansiranje mera populacione politike. Predstavnicima 61 lokalne samouprave svečano su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike. Opštine i gradovi, među kojima je i Apatin, konkurisali su projektima za pomenuta sredstva, putem javnog poziva. Obezbeđeno je 500 miliona dinara za finansiranje do 80 odsto ukupnih ulaganja lokalnih samouprava u podizanje prirodnog priraštaja i bolјe uslove života dece.

Od Dubravke Korać, zamenice predsednika opštine Apatin, saznali smo koliko sredstava je dobila naša opština i na šta će ta sredstva biti utrošena.

- Ukupna vrednost projekta opštine Apatin, gradova Subotice i Sombora, i opštine Odžaci iznosi 70 miliona dinara, od čega je opština Apatin dobila oko 12 miliona. Ova sredstva će biti utrošena najvećim delom na renoviranje dečijeg vrtića u Prigrevici (oko 8,5 miliona), dok će ostala sredstva biti raspoređena za izgradnju novog dečijeg igrališta, kaom i za uspostavlјanje škole za trudnice, kako trudnice iz opštine Apatin ne bi morale ubuduće putovati u Sombor. Takođe, deo sredstava je opredelјen i za određene nevladine organizacije, kulturno-umetnička društva, a koja se pre svega bave radom sa decom u ruralnim sredinama, rekla je Koraćeva.

Prema rečima Dubravke Korać, na nivou grada Sombora biće uspostavlјen regionalni centar koji će se odnositi na razvoj polјoprivrede, odnosno pomoći mladim polјoprivrednicima koji imaju svoja gazdinstva i koji će u centru moći dobiti stručne savete i pomoć pri apliciranju u određenim fondovima.

Izvor: Radio Apatin

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top