Apatin

U Apatinu održan Prvi festival zanatskog piva

U organizaciji Udruženja građana ,,Moj Apatin'', u svečanoj sali ,,Čović still'', održan je Prvi festival zanatskog piva u Apatinu. Veliki broj posetilaca okupio se na Festivalu, a organizatori su za njih, pored degustacije kraft piva, pripremili i zabavni program. Lokalni DJ-jevi napravili su odličan štimung i uvod u žurku koja je usledila, uz svirku fantastičnog benda iz Niša ,,Liga izuzetnih džentlmena”.

Ljubitelji piva imali su priliku probati piva iz proizvodnje sedam kraft pivara. U pitanju su: Carstvo piva iz Novog Sada, Beerokrate, takođe iz Novog Sada, Ravangrad iz Sombora, Kabinet iz Sopota, Dogma iz Beograda, Dilemma iz Pančeva i 3beer iz Novog Sada. Ulaz na festival bio je besplatan, a prema najavi organizatora, mogao bi da preraste u tadiciju.

- Svih 7 pivara koje su pozvane na Festival su se odazvale. Veliki broj ljudi se okupio i apsolutno sam zadovoljan time. Naša prva ideja bila je da ovo postane tradicionalni festival. Apatin je grad piva i mi to stalno pričamo, ali ništa ne preduzimamo po tom pitanju. Uz Deer and Beer fest koji je ove godine po prvi put održan u Apatinu, ovo je prvi korak ka tome da naš grad bude zaista prepoznatljiv kao grad piva, istakao je Vladimir Simin, predsednik UG ,,Moj Apatin''.

Kako smo saznali na samom Festivalu, u Srbiji danas postoji čak 37 registrovanih malih pivara koje proizvode kraft pivo. Kultura ispijanja zanatskog piva u Evropi i svetu poslednjih nekoliko godina je u ekspanziji, a domaći proizvođači se nadaju da će i u našoj zemlji kraft scena uskoro zauzeti mesto koje joj pripada.

Emisiju posvećenu Festivalu zanatskog piva u Apatinu gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u utorak, 26. decembra, sa početkom u 20 sati.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top