Apatin

U subotu u Apatinu Božićni vašar

U organizaciji Udruženja Nemaca ,,Adam Berenc'' i Udruženja ljubitelja prirode ,,Franc Špajzer'', a uz pokroviteljstvo Turističke organizacije opštine Apatin, u subotu, 16. decembra, u našem gradu će biti održan prvi Božićni vašar.

Vašar će biti prodajno izložbenog karaktera, a svi zainteresovani će ga moći obići u periodu od 9 do 15 sati, u ulici Žarka Zrenjanina broj 14, kod crkve Srce Isusovo. Ulaz je slobodan, a nešto više o svemu ovome za 025info, ispred organizatora, govorila je Jovanka Stepanović.

- Na Božićnom vašaru će biti oko 15 izlagača, kako Udruženja građana, tako i pojedinaca. Oni će nam pokazati kako su se nekad pravili novogodišnji ukrasi, a što i danas možemo primeniti u praksi. Moći će se kupiti heklani anđeli, ručno rađeni novogodišnji venčići i drugi ukrasi. Kako se božićna trpeza ne može zamisliti bez oraha i meda, i pčelari će naći mesto na vašaru, a iz Bogojeva će nam doći gosti koji će imati izložbenu prezentaciju na kojoj će nam dočarati kako se nekad u njihovim krajevima čekao Božić, na koji način i sa kakvim ukrasima se kitila jelka, rekla je Stepanovićeva.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top