Apatin

Dejan Šimunov pobednik 6. Smuđijade u Apatinu

Apatinac Dejan Šimunov pobednik je 6. Međunarodne„Smuđijade“ koje je danas održana u Apatinu. Šimunov je pobedu obezbedio ulovivši 6,87 kilograma smuđa.

Drugo mesto osvojio je Jugoslav Cvetićanin iz Apatina sa ulovom teškim 5,8 kilograma, a treće, Branko Štrbac iz Futoga sa ulovom teškim dva kilograma i 950 grama. Četvrto mesto i utešnu nagradu je osvojio ribolovac Slobodan Bajić iz Laktaša (BIH) koji je samo 100 grama zaostajao za trećeplasiranim.

Na ovogodišnjoj „Smuđijadi“ je učestvovalo više desetina sportskih ribolovaca iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz pedesetak muškaraca na takmičenju se našla i jedna dama, Iva Reljić iz Sombora. Njoj je pripalo specijalno priznanje organizatora jer je uprkos snegu i niskoj temperaturi izdržala teške vremenske uslove koji su bili danas na Dunavu. Sva ulovljena riba je vraćena u Dunav a kao nagrade najuspešnijima uručena su priznanja i ribolovačka oprema.

Organizator ovog takmičenja je udruženje sportskih ribolovaca „Čikla“ iz Apatina uz podršku opštine Apatin. Za sve takmičare i goste, svečana dodela nagrada i druženje uz bogatu večeru, muziku i piće organizavana je u restoranu „Šaran“.

Izvor: Radio Dunav

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top