Apatin

Apatin dobio prvog omladinskog radnika

Apatin je dobio prvog omladinskog radnika validiranog od strane Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada. Ova asocijacija se bavi utvrđivanjem zanimanja i standarda u oblasti omladinskog omladinskog rada i utvrđivanjem kompetencija omladinskih radnika, a u apatinskoj opštini do sada nije bilo nijedne osobe sa kompetencijama za zvanje omladinskog radnika.

Prethodne sedmice u Novom Sadu održan je dan procene kojim se završio višemesečni proces validacije prethodnog iskustva nove generacije omladinskih radnika u Srbiji, a kroz taj proces prošao je i omladinski radnik Centra za kulturu i obrazovanje Sonta - Nikola Dobrijević i dobio ovo zvanje.

Ova kvalifikacija obuhvata osobe koje razvijaju i koordiniraju projekte za mlade kroz različite aktivnosti i projekte u zajednici kreirane na osnovu društvenih, ponašajnih, zdravstvenih, razvojnih i sigurnosnih potreba mladih. Takođe, oni superviziraju omladinske aktiviste i samostalni su u obavljanju sopstvenog posla. Uloga ovog zanimanja je da podstiče lični i socijalni razvoj mladih kroz razvijanje socijalnih veština, vrednosti i uverenja.

Takođe, i sama organizacija Centar za kulturu i obrazovanje Sonta je trenutno u procesu akreditacije omladinskih programa i očekuje se da do kraja godine bude prva organizacija iz naše opštine akreditovana za sprovođenje omladinskog rada.

Izvor: Radio Apatin

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top