Apatin

Sve spremno za 22. Dunavski polumaraton, prijavljen rekordan broj takmičara

Sve je spremno za 22. Dunavski polumarataom, a koji će biti održan u Apatinu u nedelju, 15. oktobra. Organizator najavljuje rekordan broj takmičara iz 12 zemalja.

- Dunavski polumaraton iz godine u godinu prerasta u sve masovniju manifestaciju, a što pokazuje i broj prijavljenih takmičara. Cilj nam je da Apatin stavimo na atletsku kartu ne samo Srbije, već i regiona, i rekao bih da smo na dobrom putu ka tome. Očekujemo preko 800 takmičara. U 11 sati počinje polumaratonska trka na 21 km, a već 15 minuta kasnije i trka na 5 km. Ove godine smo povećali masovnost učesnika za preko 30 posto, što je izuzetan rezultat, rekao je Goran Čegar, organizator ovog Dunavskog polumaratona.

Start polumaratonske trke, kao i svih ostalih trka koje će biti održane u nedelju, je u Banji Junaković. Polumaratonska trka iz Banje ide ka samom centru grada, preko apatinske marine i gradske plaže, a okretište je na Harčašu, odakle se vraćaju nazad ka Banji. Pored samih trka, organizator je pripremio i zabavni deo programa.

- U okviru zabavnog dela programa, organizovali smo 6 štandova sa muzičkim programom, na svakom će biti po jedan DJ, a takođe smo angažovali i dve rok grupe, istakao je Čegar i pozvao sve sugrađane da dođu i podrže takmičare Dunavskog polumaratona, sada već tradicionalne apatinske manifestacije, duge 22. godine.

Izvor:025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top