Apatin

Školica ribolova okupila preko 100 najmlađih Apatinaca

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov” iz Apatina i “Carpologije D.O.O.”, ovlašćenog zastupnika Okume (tajlandskog proizvođača ribolovačke opreme) za Srbiju, u Apatinu je drugu godinu zaredom održana “Okumina školica ribolova”. Ova školica okupila je preko 100 devojčica i dečaka, a osim sportskog ribolova, organizator je akcenat stavio i na očuvanje prirode.

Osim velikog broja naših najmlađih sugrađana, otvaranju škole je prisustvovala i Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine Apatin, a koja je za 025info istakla kako je opština podržala ovu akciju i kako će to činiti i u narednom periodu.

- Deci je podeljeno 100 paketa različite opreme, u zavisnosti od toga da li će pecati varalicom, šaranskom ili tehnikom na plovak. Pored obuke tehnika pecanja, za najmlađe ribolovce biće održan i teorijski deo očuvanja prirode, jer je to jedan od bitnih aspekata ribolova i boravka u prirodi. Deca treba da nauče da prostor u kojem borave u prirodi ostave onakvim kakvog su ga zatekli po dolasku, rekla je Koraćeva.

Milan Ćopić, predsednik USR “Bucov” iz Apatina, istakao je ove godine broj zainteresovane dece veći nego prethodne, da ih je prijavljeno oko 100, a ima ih i više od toga.
- I ove godine broj prijavljenih polaznika premašuje očekivanja oragnizatora. Deca su podeljena u četiri grupe, na osnovu izabranih tehnika ribolova, za šta su im uručeni ribolovački kompleti koje je obezbedio sponzor. Kao i prošle godine deca će naučiti da uhvaćenu ribu vraćaju u vodu, a prema programu za drugu godinu, svi polaznici će proći praktični i teorijski deo posvećen ekologiji i očuvanju prirode, izjavio je Ćopić.

“Okumina školica ribolova” bila je besplatna za sve učesnike, a obuku su držali stručni instruktori, kao i javne ličnosti koje se u slobodno vreme bave ribolovom.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top