Apatin

Apatinski snagator spreman za Svetski kup

Poznati srpski bilder Goran Ćopić ne očekuje ništa ispod bronze na Svetskom kupu u Austriji, gde će kao reprezentativac predstavljati Srbiju. U toku su kondicione pripreme za prestižno takmičenje.

Četrdesetrogodišnji Goran Ćopić poslednje tri godine nastupa za reprezentaciju Srbije u bodibildingu, u teškoj kategoriji. Sam je svoj trener i svakodnevno vežba po nekoliko sati.

"Nastup na ovom takmičenju mi je veoma značajan, jer ću se po prvi stati rame uz rame sa najboljim takmičarima iz Evrope, odnosno celog sveta", kaže Goran.

Da bi definisao svoju mišićnu masu, ističe da je zdrav način života presudan.

"Bodibilding je način života. Od kada ujutru ustanete, pa sve dok ne odete na spavanje morate paziti na svaki obrok koji pojedete. Onim što uneste od hrane definišete mišićnu masu. Starosne granice u bodibildingu su pomerene. Na primer, u profi bodibildingu nastupaju takmičari od 48, pa do 50 godina i oni su najrazvijeniji na svetu", objašnjava Goran.

On je nedavno bio apsolutni pobednik u teškoj kategoriji na "Xplode classic sports festival-u 2017" i time zasluženo izborio plasman za čuveni "Arnold Classic", jedno od najvećih svetskih bodibilding takmičenja koje će biti održano u Barseloni, u septembru, gde će jedini predstavljati Srbiju.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top