Apatin

I ove godine u Apatinu će biti održani Svetoapostolski dani

Povodom obeležavanja apatinske hramovne slave Sabor svetih dvanaest apostola – Pavlovdana, u Apatinu će od 03. do 13. jula 2017. godine biti održani peti po redu Svetoapostolski dani. Prvog dana manifestacije, 03. jula u apatinskom hramu Sabor svetih apostola od 21 sat biće služeno Svenoćno bdenije uoči praznika Svete Anastasije Srpske, sa Svetom Liturgijom i Svetom Tajnom Jeleosvećenja. Ovogodišnji Svetoapostolski dani će biti nastavljeni 09. jula, kada će u apatinskom hramu od 19,30 sati biti održano duhovno predavanje jerođakona Jeroteja “Pokajanje kao početak apostolske propovedi”. Dan kasnije, 10. jula od 19,30 sati u hramu Sabor svetih apostola biće upriličen koncert Duhovne muzike gradskog hora “Jedinstvo” iz Apatina, a prezviter Brana Vlajković će na harmonici izvoditi melodije na stihove Svetog Vladike Nikolaja.

U utorak, 11. jula od 19,30 sati, na platou ispred Svetoapostolskog hrama u Apatinu nastupiće člamnovi Zavičajnih udruženja “Nikola Tesla” i “Petar Kočić”iz Apatina, pevačke grupe “Lazarice” i “Etna”, kao i ličke i banijske pevačke grupe iz Prigrevice i KUD “Dunav” iz Apatina.

Na Petrovdan, 12. jula u apatinskom Hramu od 19 sati biće služeno Svečano praznično Bdenije, dok će na sam dan apatinske hramovne slave, 13. jula Sveta Liturgija sa Ophodom oko hrama i rezanjem slavskog kolača početi u 9 sati.

Izvor: Radio Dunav

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top